Проблемні банки: хроніка подій (8 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (8 квітня)

9754
Газета "Дело" довідалася, чи перевипускають проблемні банки платіжні картки, термін яких минув, і коли можна дістати кошти з карткового рахунку у випадку його закриття
"Надра"
Перевипуск картки в цьому банку проходить автоматично, писати заяву не обов'язково. Банк обіцяє видати нову картку через 7 днів після закінчення терміну дії старої. Якщо клієнт не хоче продовжувати обслуговуватися в банку, він повинен написати заяву у відділення, у якому був відкритий рахунок. Залишок на картковому рахунку фінустанова обіцяє виплатити протягом 30 днів.
Інформація з адрес завантажених банкоматів оновлюється на сайті "Надра" цілодобово через кожні 30 хвилин. Учора з 1159 банкоматів по всій країні на 12.00 готівкою було завантажено менше половини - 564. У Києві працюючих банкоматів учора не було. Добовий ліміт зі зняття готівки за соціальними, зарплатними і пенсійними картками становить 1000 гривень, за депозитними - 100 гривень.
"Київ"
У банку пропонують випустити нову картку, якщо термін старої минув. Одержати її можна на другий день після подачі заяви у відділення банку, де оформлювався картковий рахунок. "Якщо клієнт не хоче далі обслуговуватися в нас, можна написати заяву, і протягом 45 днів банк виплатить йому залишок по картковому рахунку", - повідомили у відділі платіжних карток "Києва".
З початку цього тижня картки банку розблоковані. Добовий ліміт зі зняття готівки в банкоматі становить 100 гривень, на таку ж суму можна розрахуватися в торговельній мережі. Банкомати "Києва" не працюють, тому зняти кошти можна тільки в банкоматах "чужих" банків. "Запитуйте 90 гривень, тому що банки беруть комісію і запит на 100 гривень вони не виконають", - порадив співробітник.
Родовід Банк
Щоб перевипустити картку, необхідно звернутися у відділення банку з карткою, паспортом, довідкою про присвоєння ідентифікаційного номера і написати заяву. За словами оператора колл-центру, перевипуск картки до введення тимчасової адміністрації займав 3-5 днів, зараз може затягтися. Картковий рахунок закривається 45 днів - тільки по закінченню цього терміну банк зобов'язується виплатити клієнтові залишок на його рахунку.
Укрпромбанк
В Укрпромбанку, як і в банку "Надра", картку перевипускають автоматично, без заяви клієнта. "Якщо картка дійсна до квітня 2009 року, то вона буде робочою до останнього дня цього місяця", - пояснили у фінустанові. Наприкінці місяця можна підійти у відділення і забрати нову картку. Якщо ж є бажання закрити картковий рахунок, необхідно написати заяву в тому відділенні, де він відкривався.
Кошти після закриття рахунку банк поверне не раніше ніж через 45 днів. Увесь цей час доступ до коштів буде закритий. "У вас же рахунок буде вже закритий, термін дії картки мине, тому ви не зможете одержати гроші ні з картки, ні в касі", - повідомили в колл-центрі.
Західінкомбанк
Перевипуск картки в банку займає один день. Для цього необхідно прийти у відділення, де відкривався рахунок, і написати заяву. Якщо ж далі обслуговуватися в банку немає бажання, можна написати заяву і закрити картковий рахунок. Якщо сума залишку на рахунку невелика - банк обіцяє виплатити її в той же день, у протилежному випадку доведеться почекати. "5 тисяч гривень виплатити відразу не вдасться", - сказали у відділі пластикових карток Трансбанку.
Трансбанк
Картки банку поки заблоковані. "Вам краще закрити рахунок - картки не працюють уже більше двох тижнів", - порадили на гарячій лінії банку.
У яких проблемних банках видають гроші
* За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн. Для зареєстрованих у Державному центрі зайнятості, що одержують допомогу у зв'язку з безробіттям - 1000 грн., при записі в трудовій книжці про звільнення - 500 грн.
** У банкоматах інших банків.
*** Тільки пенсія.
**** На пенсійних картках установлений ліміт - 500 грн. на добу, на депозитних - 1000 грн., банкомати працюють тільки в головному офісі на бул. Л.Українки, 26.
***** Сума виплати відсотків на місяць - 250 грн., видача з каси - 100 грн. на добу.
****** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас