Тимошенко і Стельмах запевнили голову місії МВФ, що далі буде краще — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко і Стельмах запевнили голову місії МВФ, що далі буде краще

718
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що під час роботи в Україні місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка починається завтра, програма співробітництва України і МВФ буде успішно переглянута з урахуванням інтересів обох сторін. Про це Ю. Тимошенко заявила сьогодні під час зустрічі із головою місії МВФ в Україні Джейлою Пазарбазіолу.
Під час зустрічі сторони відзначили плодотворність проведеної в останні тижні роботи із продовження діалогу про співробітництво між МВФ і Україною.
Д. Пазарбазіолу підкреслила, що у МВФ були раді одержати запевнення від уряду України і Президента України Віктора Ющенка в тому, що програма буде виконуватися за планом.
"Ми готові продовжити дискусію і сподіваємося, що всі ті зусилля, які ми приклали в останні тижні і місяці, принесуть результати", - сказала вона.
Голова місії МВФ підкреслила, що на сьогоднішній день українською стороною виконана низка необхідних дій для продовження співробітництва, і висловила надію, що на наступному тижні Верховній Раді все-таки вдасться прийняти кілька важливих рішень для успішного продовження цього співробітництва.
У свою чергу прем'єр-міністр України відзначила, що уряд за останні кілька тижнів вжив всі заходи для того, щоб, незважаючи на політичну кризу, прийняти низку рішень для поновлення співробітництва із МВФ, зокрема в питанні збалансування фінансових потоків.
Крім того, Ю.Тимошенко відзначила, що сьогодні уряду досить складно виконувати дохідну частину бюджету.
"Дійсно, щомісяця – це боротьба за те, щоб бюджет був виконаний", - підкреслила вона.
Голова Нацбанку Володимир Стельмах, що був присутній на зустрічі, повідомив, що на сьогоднішній день питання рекапіталізації банків перебуває на фінальній стадії вирішення. "Ми виходимо на фінішну пряму з рекапіталізації і будемо конкретно розглядати рекапіталізацію тих або інших банків. Питання в тому, кому довірити управління цими банками, щоб рекапіталізація не пройшла марно", - сказав він.
Довідка Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.
У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. доларів.
У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення щодо надання або не надання Україні другого траншу.
Тим часом у лютому голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.
31 березня ВР розглядала пакет антикризових законопроектів, що дозволяють одержати другий транш кредиту МВФ.
Так, Верховна Рада прийняла закони про збільшення ставок акцизного збору на алкогольні і тютюнові вироби.
У той же час парламент відмовився включити до порядку денного три антикризові законопроекти, запропоновані урядом.
Зокрема, ці законопроекти передбачають виділення 7 725,19 млн. грн. на компенсацію НАК "Нафтогаз України" збитку при реалізації імпортного газу в 2009 році (№4266), а також зміну законів про пенсійне забезпечення (№3521 № 4217).
Прийняття даних законопроектів парламентом Кабінет міністрів називав умовою поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас