Fitch понизило довгострокові рейтинги Литви, Латвії та Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch понизило довгострокові рейтинги Литви, Латвії та Естонії

169
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий кредитний рейтинг Литви в іноземній валюті з "BBB+" до "BBB", у місцевій валюті - з "A-" до "BBB+", говориться в прес-релізі Fitch.
Прогноз обох рейтингів залишається "негативним".
Короткостроковий кредитний рейтинг Литви в іноземній валюті знижений з "F2" до "F3".
Fitch також понизило кредитні рейтинги Латвії й Естонії. Для Латвії довгостроковий рейтинг в іноземній валюті знижений з "BBB-" до "BB+", у місцевій валюті - з "BBB" до "BBB-", для Естонії - з "A-" до "BBB+" і з "A" до "A-" відповідно.
Прогноз довгострокових кредитних рейтингів Естонії й Латвії - "негативний".
Агентство наголошує, що небезпекою для Литви та Естонії є зростаюча нестабільність у Латвії, економічне становище якої, незважаючи на досягнуту угоду з Міжнародним валютним фондом й Євросоюзом про позику в розмірі 7,5 млрд євро, продовжує погіршуватися.
Fitch відзначає, що як і раніше не розглядає девальвацію латвійської нацвалюти - лата як головний сценарій, однак, якщо це відбудеться, зросте тиск і на національні валюти Литви й Естонії.
Раніше Fitch знизило кредитні рейтинги Литви в грудні минулого року. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's понизило кредитні рейтинги Литви 24 березня нинішнього року. Перегляд кредитних рейтингів Литви з метою можливого зниження початок і міжнародне рейтингове агентство Moody's.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас