Експерт: Очікування девальвації гривні та політична нестабільність чинять негативний тиск на фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Очікування девальвації гривні та політична нестабільність чинять негативний тиск на фондовий ринок

Валюта
889
Очікування девальвації гривні та політична нестабільність чинять негативний тиск на вітчизняний фондовий ринок. Таку думку висловив віце-президент та інвестиційний керуючий компанії Foyil Asset Management Ukraine Дмитро Мошкало.
При цьому він відзначив, що чинник політичної нестабільності буде тиснути на ринок як мінімум до кінця року, а питання щодо девальвації гривні повинне повністю вирішитись до серпня-вересня. "Отже, будь-яка позитивна новина, за наявності загального позитивного фону на світових майданчиках, може викликати сплеск активності зі зростанням цін на 5-15%. За відсутності загального позитивного фону, новини просто ігноруватимуться ринком. Так само динаміка залежатиме від ситуації на російському ринку. Оскільки оцінки ризиків у російських інвесторів і їхніх західних колег відрізняються, то за наявності позитивної динаміки в Росії, частина капіталу буде перекинута на "український фронт", - вважає експерт.
Говорячи про недавні різкі коливання індексу ПФТС, він підкреслив, що вони пояснюються надзвичайно низькою вартістю українських активів, навіть з врахуванням нинішнього економічного спаду. "Отже, обсяг ринку заявленого до продажу такий малий, що при появі щонайменшого попиту, ціни відразу ж спрямовуються вгору. Проте, оскільки основні чинники, що тиснуть на ціни вниз залишаються на порядку денному, спекулятивно налаштовані учасники ринку тут же продають раніше куплені акції з мінімальною прибутковістю, оскільки "грошова позиція" в умовах високої волатильності ринку – більш вигідна", - відзначив Д.Мошкало.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас