Європейська Комісія включила повітряного вантажоперевізника "Мотор-Січ" у "чорний список" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська Комісія включила повітряного вантажоперевізника "Мотор-Січ" у "чорний список"

704
Європейська Комісія оновила так званий "чорний список" авіакомпаній, яким заборонено літати в Євросоюз через безпеку, поповнивши його ще однією українською компанією – авіатранспортною "Мотор-Січ".
Річ про це йде в повідомленні Європейської Комісії, поширеному в середу в Брюсселі.
"Комісія буде активно продовжувати діалог з усіма, залученими в авіаційну сферу, щоб гарантувати, що всі літаки і вантажоперевізники відповідають міжнародному рівню безпеки в повітрі. Пасажири мають право почувати себе в безпеці і бути в безпеці, коли вони використовують літак", - сказав віце-президент Європейської Комісії Антоніо Тайані (Antonio Tajani).
Новий список замінив попередній від листопада 2008 року.
Комісія прийняла рішення включити до списку наступні компанії: "Мотор-Січ" (Україна), One Two Go Airlines (Таїланд), шість компаній з Казахстану – "Кокшетау" (Kokshetau), ATMA, "Беркут" (Berkut Air), East Wing, Sayat Air and Starline KZ, а також усі авіалінії, сертифіковані в Беніні.
Таким чином, у цей час в "чорному списку" перебуває вже чотири українські авіакомпанії - "Середземноморські авіалінії України", "Мотор-Січ", Ukraine Cargo Airways і Volare Aviation.
У ВАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя) пов'язують включення корпоративної авіакомпанії в "чорний список" з лобістською політикою Державіаадміністрації України з витіснення з ринку авіаперевезень малих авіаперевізників.
"Ми впевнені, що висновки Державіаадміністрації, що спричинили включення нашої авіакомпанії в цей список, є непрофесійними, а проведена нашою авіавладою політика з витіснення малих авіакомпаній з ринку - неприйнятна. Ми вже звернулися з даного приводу, у тому числі, у Міністерство транспорту та зв'язку, Міністерство промислової політики", - прокоментували агентству "Інтерфакс-України" новину із Брюсселя в керівництві ВАТ "Мотор-Січ".
За словами співрозмовника агентства, заборона на польоти в Європейський Союз не відіб'ється на роботі корпоративної авіакомпанії. "Основні маршрути перельотів нашої авіакомпанії - дальномагістральні, а не європейські. Виходить, будемо півроку облітати Європу", - констатував він.
ВАТ "Мотор-Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також для промислових газотурбінних установок. Поставляє продукцію в 106 країн світу. У загальному обсязі експорту підприємства близько 50% становить частка РФ.
Портфель замовлень ВАТ "Мотор-Січ" на 2009 рік, за його даними, оцінюється в $450 млн.
За даними ВАТ, у парку корпоративної авіакомпанії "Мотор-Січ" - 12 літаків, у тому числі Ан-140, Ан-74, Ан- 24, Ан-12, Як-40, Як-42.
Авіакомпанія виконує переважно чартерні рейси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас