Греф: У Росії стратегічні інвестори - це спекулянти-невдахи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: У Росії стратегічні інвестори - це спекулянти-невдахи

Казна та Політика
408
У Росії стратегічні інвестори - це спекулянти-невдахи. Таку думку висловив, виступаючи у ВШЭ, голова Ощадбанку (SBER) Герман Греф. "Наведу приклад: усі купували акції "Газпрому", коли вони росли вгору, як ракети. Тепер же цим інвесторам доведеться сидіти в цих паперах від 5 років і вище", - сказав він, указуючи на те, що зі спекулятивної інвестиції дані покупки перетворилися в довгострокові.
Г.Греф назвав подібних інвесторів тимчасовими, додавши, що "ніхто не відіграв у нас довго".
Він також заявив, що є клас банкірів - "піжонистих хлопців", які дуже кваліфіковані і навчилися продавати чужі ризики або пенсійним фондам, або неграмотним інвесторам. "І тепер жодне рейтингове агентство не може розібратися в цих ризиках", - додав він.
За його словами, "як говориться в Євангеліє, "широкими є врата в пекло", і в нас вони дуже широкі", пояснивши, що треба займатися реальною економікою, і інвесторам треба готуватися до довгих інвестицій.
Він додав, що зараз на валютному ринку гра неактуальна, була три місяці тому, і всі, хто пересидів у валюті, тепер зазнають збитків.
Також Г.Греф висловився за те, що зараз не можна створювати новий, "поганий банк" і передавати йому "погані активи".
Відповідаючи на запитання, чи варто Росії прислухатися до західного досвіду, чи шукати свій шлях розвитку, Г.Греф сказав, що "пошуки третього шляху в Росії пов'язані з тим, що ми не знаємо перших двох. Спочатку потрібно підвищити грамотність населення. А давайте візьмемо кращі практики у світі, які зарекомендували себе з гарного боку, впровадимо їх, одержимо результат, і потім у нас уже з'явиться бажання до своїх новацій".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас