Аналітики: Відмова МВФ надати другий транш кредиту у лютому мала позитивний вплив на валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Відмова МВФ надати другий транш кредиту у лютому мала позитивний вплив на валютний ринок

1526
Динаміка валютного ринку за березень показує, що відмова Міжнародного валютного фонду (МВФ) від надання другого траншу кредиту в лютому вплинула на український валютний ринок. Таку думку висловили аналітики "ING Bank Ukraine".
"Припинення програми МВФ змусило Нацбанк більше заощаджувати і менше витрачати свої валютні резерви. Зокрема, зіткнувшись із обмеженнями на рівень валютних резервів, НБУ став проводити більш виважену валютну політику, що дозволило значно зменшити паніку на готівковому ринку, тому що вектор спрямованості валютних інтервенцій НБУ був змінений з імпортерів на населення", - сказано в коментарі.
На думку аналітиків, навіть адміністративні заходи, що забороняють публікацію банками ринкових обмінних курсів, допомогли трохи заспокоїти найбільш підданий паніці сегмент ринку.
У банку вважають, що дані заходи довели свою ефективність у зменшенні паніки на ринку навіть при зовнішніх несприятливих обставинах: загрозі відмови МВФ від подальшого надання Україні кредиту і політичної нестабільності.
"У випадку якщо Україна одержала б транш у лютому, ми вважаємо, що політика інтервенцій могла б бути менш продуманою і низькоефективною", - вважають аналітики "ING Bank Ukraine".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас