Мінекономрозвитку РФ не виключає стагнації економіки в 2010р, якщо не відновиться зростання інвестицій та кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку РФ не виключає стагнації економіки в 2010р, якщо не відновиться зростання інвестицій та кредитування

Казна та Політика
100
Мінекономрозвитку не виключає стагнації економіки в 2010 році, якщо не відновиться зростання інвестицій і кредитування реального сектору, повідомив заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач.
"Якщо дати справам іти своїм ходом, тромби між банківським і реальним сектором не вдасться розшити, не зміниться корпоративна поведінка, тобто компанії не почнуть відновлювати інвестиційний попит, тому що зараз підвисли і загальмувалися інвествидатки не тільки держави, але й інвестпрограми величезної маси ключових компаній як в інфраструктурних областях, так і в автопромі та інших, то з великою ймовірністю можна одержати стагнацію, тобто зростання від 0,5% до 1 з невеликим відсотка", - сказав він, виступаючи на конференції Вищої школи економіки.
"Зростання буде (у наступному році - прим. ІФ-АФІ), тому що по цьому році провал дуже великий, але фактично це буде програш", - заявив А.Клепач.
За його словами, при тих структурних дисбалансах, які є в російській економіці і дорожнечі кредитів та фактичному скороченні кредитування в реальному вираженні, економіка нормально рости не буде. "Це один із ключових ризиків, які існують", - відмітив він.
У той же час А.Клепач відзначив, що є більш оптимістичний сценарій, який передбачає не тільки реалізацію антикризової програми, але й пророблення рішень для підтримки поступального зростання кредитування економіки банківським сектором, зниження ризиків, пов'язаних з "поганими" кредитами, пошук додаткових рішень по інвестпрограмах природніх монополій, а також низка інших питань. "У цьому випадку потенційне зростання на наступний рік може скласти від 2% до 4% залежно від зовнішньої кон'юнктури", - вважає заступник міністра.
При цьому він підкреслив, що невизначеність дуже велика. Він вважає, що шанс виходу із кризи в 2010 році є, але багато чого залежить від вирішення проблеми дисбалансів у російській економіці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас