Barclays: Курс євро до британського фунта буде знижуватися у довгостроковій перспективі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays: Курс євро до британського фунта буде знижуватися у довгостроковій перспективі

Валюта
628
Курс євро до британського фунта, імовірно, буде знижуватися в найближчі шість місяців, тому що рецесія в єврозоні може протривати більше через небажання Європейського центрального банку (ЄЦБ) викуповувати державні або корпоративні борги, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків Barclays.
"Ми розцінюємо ймовірність того, що ЄЦБ стане викуповувати корпоративні або державні зобов'язання, як незначну, - відзначається у звіті валютних аналітиків Barclays Capital, складеному за участю одного із провідних експертів банку Пола Робінсона. - У короткостроковій перспективі це може вплинути на курс євро, однак це може також збільшити тривалість рецесії в єврозоні".
Вартість євро знизиться до 0,83 британського фунта через шість місяців і до 0,80 фунта через рік, сказав П.Робінсон у телефонному інтерв'ю Bloomberg. До 16:50 у середу євро торгувався до фунта на рівні 89 фунта за євро.
Статистичне управління Євросоюзу переглянуло дані щодо економіки за четвертий квартал убік погіршення: ВВП регіону скоротився на 1,6% до попередніх трьох місяців. Це стало максимальним падінням з початку відстеження показника в 1995 році. Аналітики не прогнозували зміни показника з раніше оголошеного зменшення на 1,5%.
Оцінка скорочення економіки єврозони в порівнянні з жовтнем-груднем 2007 року була також переглянута в гірший бік - ВВП регіону знизився на 1,5%, а не на 1,3%, як повідомлялося раніше. При цьому експерти не очікували зміни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас