Лановий: Введення євро в Україні - виклик нереальний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: Введення євро в Україні - виклик нереальний

2329
Заява МВФ про те, що країнам Східної Європи потрібно ввести євро, говорить про те, що нам показують, що ми некультурні люди, що в нас незрозуміла державна політика, що в нас абсолютно дикі інститути держави, що немає ніяких норм і законів у плані валютного, грошового, кредитного регулювання, що говорити нема з ким. Таку думку висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
За його словами, те, що Україну не включають ні в які міжнародні колегіальні структури, це теж певного роду докір і оцінка України.
"Щодо цього, якщо дійсно Президент України, Національний банк не роблять ніяких висновків, не бачать ніяких помилок, ніякої шкоди, некваліфікованості в діях, то чого нам чекати? Ми ж не будемо підніматися на революції", - відзначив експерт.
За його словами, введення євро в Україні видасться викликом нереальним.
"І в України, щоб це не стало можливим, є наступні шляхи: реформувати свою власну національну грошову систему, переглянути принципи резервування гривні, надання стабілізаційних кредитів і кредитів рефінансування, змінити принципи управління інфляцією та курсовою політикою", - відзначив В.Лановий.
Нагадаємо, після Саміту G20 МВФ запропонував потерпілим від кризи членам Євросоюзу, що не входять у єврозону, відмовитися від своїх національних валют на користь євро.
У першу чергу ця пропозиція стосується країн Східної Європи.
На думку МВФ, ці країни повинні мати можливість приєднатися до єврозони частково, тобто перейти на євро без одержання місць у раді директорів Європейського центробанку.
"Євроїзація" допоможе потерпілим від кризи країнам розібратися зі своїми боргами в іноземних валютах, які можуть бути не виплачені через знецінювання національних валют.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас