Долар росте до євро і падає до ієни на побоюваннях поглиблення світової рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до євро і падає до ієни на побоюваннях поглиблення світової рецесії

1132
Курс долара росте до євро і падає до ієни в середу на побоюваннях щодо поглиблення глобальної рецесії і на тлі падіння світових фондових ринків, яке змушує інвесторів переводити кошти в менш дохідні, але більш безпечні активи, повідомляє агентство Bloomberg.
Ієна подорожчала до всіх 16 найбільш активно торгованих валют через побоювання, що відновилися, що світова рецесія привела до різкого скорочення корпоративних прибутків і значних збитків.
"Ризик, пов'язаний з фінансовими результатами американських компаній, приводить до загального неприйняття ризику і вкладень в ієну", - вважає головний економіст Calyon Securities у Токіо Сусуму Като. На його думку, курс долара до японської нацвалюти може опуститися в середу нижче 100 ієн.
Прибутки компаній у рамках S&P 500 упали на 37% у першому кварталі, згідно консенсус-прогнозу аналітиків, опитаних агентством Bloomberg. Чистий збиток найбільшого виробника алюмінію в США Alcoa Inc. перевищив очікування, компанія відзвітувала за січень-березень 2009 року першою з корпорацій, котирування акцій яких включені в індекс Dow Jones Industrial Average.
Євро коштував $1,3230 на 16:15 МСК у середу в порівнянні з $1,3272 на закриття торгів у вівторок.
Курс євро до ієни коливається на рівні 132,30 ієни проти 133,29 за підсумками попередньої сесії.
Долар подешевшав до японської нацвалюти до 100,05 ієни до 8:35 МСК із 100,42 ієни на кінець сесії в Нью-Йорку днем раніше.
Падінню курсу євро сприяє також одержання негативних статданих з єврозони. Постачання за кордон з Німеччини з поправкою на число робочих днів і сезонні коливання, імовірно, упали на 4,2% у лютому в порівнянні із січневим рівнем.
Таким чином, експорт Німеччини в лютому знизився на 23,1% у порівнянні з лютим минулого року, повідомило Федеральне статистичне управління країни в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас