Точка зору: США намагаються впровадити альтернативу долару у свою економіку, щоб "відрізати" споживачів від імпорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: США намагаються впровадити альтернативу долару у свою економіку, щоб "відрізати" споживачів від імпорту

Валюта
2474
Сполучені Штати Америки намагаються впровадити альтернативу долару у свою економіку, щоб "відрізати" своїх споживачів від імпортних товарів. Про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник директора Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАНУ Валерій Новицький.
За його словами, зараз у США поширюється монетарний механізм, який використовувався ще в часи Великої депресії. "Окремі регіони, окремі штати випускають власні гроші. Населення купує ці гроші за пільговою ціною, а потім ними розраховується в магазинах", – сказав В.Новицький. При цьому він відзначив, що такими грішми можна також погасити відсотки за кредитами.
"Виходить, що США закликають до лібералізації торгівлі, відкриття ринків, а насправді фактично відтинають своїх національних споживачів від масових імпортованих товарів", – стверджує експерт. Такі гроші населення витрачає насамперед у магазинах, і цим Америка проводить жорсткий внутрішній протекціонізм, вважає В. Новицький.
Крім того, він стверджує, що сьогодні Америка проводить жорстку політику з доларизації економік світу. "Політика США з наповнення доларами країн світу ніколи раніше не була настільки агресивною", – вважає експерт. За його словами, для США шляхом виходу із кризи є фінансування власного реального сектору. Створюються робочі місця в тих галузях, які будуть перспективними і виведуть економіку із кризи.
"Те, що в Україні не проводиться технологічна політика, – це найнебезпечніший фактор, який може привести держава до колапсу", – вважає В.Новицький. На його думку, відсутність такої політики приведе до того, що Україна після кризи виявиться глобальним аутсайдером.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас