У Конгресі США виступають за ліквідацію проблемних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Конгресі США виступають за ліквідацію проблемних банків

440
Комітет Конгресу США, що займається спостереженням за здійсненням плану порятунку фінансової системи країни, висловив думку, що звільнення топ-менеджерів проблемних банків і ліквідація цих фінансових інститутів були б найкращими рішеннями в боротьбі з економічною кризою, повідомляє агентство Bloomberg.
Комітет з нагляду Конгресу у своїй доповіді, опублікованій вчора, також указав на те, що сценарій, виходячи з якого міністерство фінансів країни розподіляє кошти держпідтримки, є надто оптимістичним. Комітет також відзначив "змішані" результати роботи програми допомоги фінансовій системі за останні 6 місяців.
"Усі успішні спроби боротьби з банківською кризою включали усунення від керівництва колишніх керівників, узяття контролю над процесом переоцінки банківських балансів або їх різні комбінації", - говориться в доповіді. У ній відзначається, що варіант керованого банкрутства фінансових компаній під наглядом регулятора є кращим варіантом, ніж поступове сповзання їх під державний контроль.
Голова комітету Елізабет Уоррен заявила в інтерв'ю, що, хоча справи в міністерства фінансів під керівництвом нового міністра Тімоті Гейтнера йдуть трохи краще, казначейству потрібна більша відкритість у сфері звітності за витрачені кошти платників податків. Вона відзначила також, що ліквідація банків буде тим заходом, який меншою мірою буде негативно впливати на суспільство в цілому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас