Ставнійчук: Ющенко звернувся у КСУ щодо питання неконституційності призначення президентських виборів на 25 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставнійчук: Ющенко звернувся у КСУ щодо питання неконституційності призначення президентських виборів на 25 жовтня

Казна та Політика
340
Президент України Віктор Ющенко сьогодні звернувся в Конституційний суд з поданням про визнання неконституційною постанови Верховної Ради про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 р.
Про це на брифінгу повідомила заступник голови Секретаріату президента - представник Президента в КСУ і ЦВК Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.
Ставнійчук повідомила, що в положеннях подання в КСУ Ющенко відзначає, що Верховна Рада при прийнятті зазначеної постанови керувалася, зокрема, ст.58 Конституції, яка, за словами представника Президента, не має відношення до призначення дати виборів. Ставнійчук додала, що в ст.103 Основного закону виписаний чіткий порядок призначення дати виборів, а також строки повноважень Президента України.
"Парламентарії при прийнятті такого рішення керувалися неправильною юридичною логікою. Враховуючи викладене, Президент України просить Конституційний суд розглянути питання про неконституційність постанови Верховної Ради від 1 квітня 2009 р. про призначення чергових виборів Президента України і, відповідно, визнати неконституційною ч.1 ст.17 закону про вибори Президента України", - сказала Ставнійчук.
Вона додала, що глава держави просить КСУ розглянути його подання невідкладно, тобто, у місячний термін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас