Світовий банк затвердив кредит для України на суму 400 млн дол. на розвиток доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк затвердив кредит для України на суму 400 млн дол. на розвиток доріг

Кредит&Депозит
2196
Світовий банк (СБ) надасть Україні кредит у розмірі $400 млн на 30 років з п'ятирічним пільговим періодом у рамках проекту "Поліпшення автомобільних доріг і безпеки руху".
Як говориться в повідомленні банку, в середу відповідне рішення прийняла напередодні його рада директорів.
Проект буде здійснюватися "Укравтодором". Раніше його голова Вадим Гуржос повідомляв, що $300 млн із кредиту буде направлено на реконструкцію ділянки дороги M-03 "Київ-Харків-Довжанський" від Борисполя (Київська обл.) до Лубен (Полтавська обл.), ще $100 млн - на поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг державного значення на аварійно небезпечних ділянках.
Світовий банк у своєму прес-релізі відзначає, що підтримка зазначеного проекту є частиною відповіді банку на соціальну та економічну кризу, що вразила Україну.
СБ нагадує, що Україна є важливою транзитною країною завдяки своєму розташуванню між Росією та іншими країнами СНД і ринком Європи. Передбачається, що проект допоможе країні інтегрувати її транспортну мережу з ЄС, підвищити транзитний потенціал.
Банк також сподівається, що він дозволить підвищити безпеку на українських дорогах, на яких торік загинуло 7,69 тис. людей.
Як повідомлялося, уряд України наприкінці березня 2008 року схвалив підготовку спільного зі Світовим банком проекту поліпшення автомобільних доріг, визначивши "Укравтодор" його відповідальним виконавцем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас