26 банків попросили допомоги у держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

26 банків попросили допомоги у держави

Казна та Політика
6247
26 комерційних банків подали в Національний банк заявки на рекапіталізацію. Повідомляє газета "Бізнес" з посиланням на джерело в Нацбанку.
Також за інформацією газети, 2 квітня НБУ і Кабмін прийняли спільну постанову відносно рекапіталізації банків за участю держави. Цей документ затвердив вимоги і критерії до банків, які можуть претендувати на збільшення капіталу за рахунок держави. Ні Кабмін, ні Нацбанк поки що не оголосили подробиці прийнятого документа.
За словами першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова, критеріям рекапіталізації, розробленим Нацбанком, відповідають 26 комбанків (цікавий збіг з кількістю банків, що подали заявки на рекапіталізацію). У той же час, Анатолій Шаповалов вважає, що, швидше за все, рекапіталізовані будуть тільки 7-8 фінустанов.
Минулого тижня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відзначила: "Виберемо ті банки, де найбільша кількість вкладників постраждала". А трохи пізніше прем'єр додала, що держава буде викуповувати контрольні пакети акцій банків, які припинили розрахунки і "пограбовані власниками".
Учасники ринку так само вважають, що найбільші шанси одержати держпідтримку мають банки з максимальним обсягом депозитів населення. "Ми вважаємо, що при виборі банків для рекапіталізації Кабінет Міністрів буде керуватися, насамперед, фактором величини депозитної бази банків для одержання максимального стабілізаційного ефекту на банківську систему в цілому. Таким чином, на нашу думку, найбільш імовірними кандидатами на рекапіталізацію є Надра банк, Укрпромбанк, Укргазбанк, Імексбанк, банки Фінанси та Кредит, Родовід і Київ", - вважають аналітики Astrum Investment Management .
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас