Проблемні банки: хроніка подій (7 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (7 квітня)

3251
З початком кризи орендувати індивідуальний сейф у банку стало практично неможливо, вільні комірки залишилися тільки в проблемних банках, та й то не скрізь.
Газета "Дело" з'ясувала, у яких проблемних банках є вільні комірки, скільки коштує їхня оренда і наскільки безпечно зберігати в них коштовні речі.
"Київ"
Орендувати сейф у банку "Київ" можна в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22, і трьох відділеннях (на вул. Генерала Вітрука, 12, Саксаганського, 82, на Оболонському проспекті, 18). Оренда найменшої комірки обійдеться в 5 гривень на день, найбільшої - 9 гривень, плюс 300 гривень - застава на випадок втрати ключа. "Клієнти мають вільний доступ до своїх комірок, як і до введення тимчасової адміністрації, у будь-який робочий час. Ніяких мораторіїв нема", - повідомив співробітник.
Вартість плати за користування сейфом може знижуватися до 20% у випадку оренди від місяця до трьох, на 30% - терміном від трьох місяців до півроку, на 40% - від 6 до 9 місяців, на 45% - від 9 до 12 місяців і 50% - у випадку користування сейфом більше року.
Співвласник банку "Київ" Віктор Марченко запевнив "Дело", що орендувати сейф у банку з тимчасовою адміністрацією настільки ж безпечно, як і в будь-якій іншій фінустанові. "Оренда індивідуального сейфа - це як абонентський ящик на пошті. Саме відділення поштового зв'язку може бути закрите, але абонентський ящик для користувача залишається завжди доступним. Якщо якийсь банк будуть ліквідувати, клієнтів, що орендують сейфи, попередять і попросять забрати своє майно в певний термін", - пояснює він.
"Надра"
За даними прес-служби, після введення тимчасової адміністрації вільних комірок стало більше, зараз вони заповнені на 70%. В основному "гуляють" індивідуальні сейфи маленького розміру. При цьому орендувати комірки в Києві можна тільки в головному офісі банку на вул. Артема, 15.
Вартість оренди коливається від 60 до 140 гривень на місяць, ще 600 гривень доведеться віддати як заставу за ключ. Банк не знижував і найближчим часом не збирається знижувати тарифи на оренду індивідуальних сейфів.
"Національний Кредит"
Орендувати комірку цього банку можна у відділенні на вул. Тургенєвській, 52/58. Вартість добової оренди становить від 2 до 6 гривень (плюс 400 гривень - застава). "Тарифів нижче ви не знайдете", - взявся рекламувати послугу співробітник банку. Щоб орендувати сейф, необхідно прийти до 15.30, доступ до комірки банк надає з 9.00 до 17.30. Учора вільні комірки були.
Одеса-Банк
Орендувати сейф можна тільки у відділенні на вул. Князівській, 32, в Одесі. Заставу за ключ банк не бере, а тарифи на оренду в нього найнижчі. На місяць користування коміркою розміром 10х20х30 сантиметрів обійдеться в 50 гривень, 20х20х30 сантиметрів - 60 гривень.
"БІГ Енергія"
Як і в Одеса-Банку, у банку "БІГ-Енергія" не потрібно залишати заставу за ключ. "Заставу ми не беремо, але якщо клієнт втратить ключ, то повинен буде заплатити 950 гривень за його виготовлення", - повідомив співробітник. Вільні комірки на вул. Комінтерну, 15, є різних розмірів. Вартість оренди на місяць становить 30-84 гривні залежно від розміру, оренда на рік - від 750 гривень до 2,2 тисячі гривень.
Родовід Банк
Вибрати комірку будь-якого розміру можна у відділенні банку за адресою вул. Сагайдачного, 17. "Вільні комірки є різного розміру - приходьте, вибирайте", - запрошує співробітник банку. Оренда найменшої комірки розміром 7,5х32,6х42 сантиметра коштує 120 гривень на місяць. Застава за ключ - 500 гривень. Залежно від строку оренди і розміру вартість оренди може знижуватися в 2-3 рази.
Укрпромбанк
У головному офісі на бул. Л.Українки, 26, вільні комірки є різного розміру. Оренда за добу становить від 8 до 18 гривень залежно від розміру (плюс 500 гривень - застава за ключ).
Західінкомбанк
Вільних комірок у головному офісі банку в Луцьку на проспекті Перемоги, 15, немає.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас