Нові валюти не зможуть скласти конкуренцію долару? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові валюти не зможуть скласти конкуренцію долару?

Валюта
1623
Долар у найближчі роки залишиться однією з головних світових валют, вважає професор інституту перспективних досліджень (Прінстон, США), лауреат Нобелівської премії Ерік Маскін.
"Однією з головних і досить стабільних валют залишається долар. На мою думку, співвідношення долара до інших валют, принаймні в найближчі роки, не зміниться", - заявив він в інтерв'ю РІА Новини.
За словами співрозмовника агентства, нова валюта, можливість створення якої зараз розглядається країнами Азії, не зможе скласти конкуренцію долару, як світовій валюті.
"Що стосується створення азіатського валютного союзу та введення ним нової валюти ..., то, з мого погляду, це в принципі можливо, але це не слід розглядати як конкуренцію долару. Скоріше, введення такої валюти дасть перевагу азіатським країнам, оскільки використання однієї і тієї ж валюти спростить торговельні відносини між ними. Це дозволить мінімізувати ризики в торговельних відносинах при зміні курсу валюти будь-якої країни", - сказав Маскін.
Ерік Маскін викладав у Массачусетському технологічному інституті, Гарварді та Інституті перспективних досліджень. Президент Економетричного товариства.
Одна з основних сфер наукової діяльності Маскіна - розвиток теорії оптимальних механізмів функціонування ринку. За розвиток цієї теорії йому в 2007 році разом з Леонідом Хурвичем і Роджером Маєрсоном була присуджена Нобелівська премія. Маскін також займається теорією ігор і розвитком математичних методів в економічній науці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас