ДПАУ: Заходи G20, спрямовані на боротьбу з офшорними зонами, передбачають розкриття банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Заходи G20, спрямовані на боротьбу з офшорними зонами, передбачають розкриття банківської таємниці

521
Заходи G20, спрямовані на боротьбу з офшорними зонами, передбачають розкриття банківської таємниці. Про це говориться в коментарі Державної податкової адміністрації України (ДПАУ).
Однією з основних тез, озвучених на останньому з'їзді "великої двадцятки" наприкінці березня, було оприлюднення офшорними країнами інформації про компанії, які користуються пільгами, що дасть можливість одержувати інформацію про результати господарської діяльності компаній, а також щодо інших доходів, отриманих керівниками даних підприємств.
При цьому у випадку відмови в наданні інформації про клієнтів до країн з пільговою системою оподатковування передбачається застосування штрафних санкцій. У ДПАУ вважають, що зазначені заходи спрямовані на розкриття банківської таємниці. "Механізм розкриття інформації позитивно вплине на запобігання непродуктивного відтоку капіталу в зони з пільговим оподатковуванням і дозволить ефективно проводити заходи щодо руйнування схем мінімізації, що, у свою чергу, позитивно вплине на наповнення бюджету", - сказано в повідомленні ДПАУ.
На думку аналітика компанії "Простобанк Консалтинг" Володимира Паюка, приналежність України до білої зони оподатковування дозволить українському бізнесу в майбутньому залучати до роботи іноземних партнерів, для яких цей фактор буде немаловажним у співробітництві.
Нагадаємо, на останньому саміті ЄС 19-20 березня європейські країни із найбільш ліберальним податковим законодавством - Австрія, Бельгія і Люксембург - під тиском інших держав співтовариства, у першу чергу Франції та Німеччини, були змушені піти на значні поступки, зокрема в питанні обмеження банківської таємниці та гармонізації податкового законодавства з іншими членами ЄС, під загрозою бути включеними в "чорний список" територій, що вважаються "податковим раєм".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас