Точка зору: Одночасні вибори президента і парламенту можуть привести до дефолту і хаосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Одночасні вибори президента і парламенту можуть привести до дефолту і хаосу

636
Спроба провести тотальне перезавантаження політичної системи шляхом проведення одночасних парламентських і президентських виборів може мати зворотний ефект та посилить політичну та економічну кризу. Так прокоментував можливість одночасного проведення позачергових парламентських і президентських виборів директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала, повідомили в прес-службі АМС.
"Ціна питання у випадку проведення таких виборів буде настільки висока, що опоненти будуть діяти надзвичайно жорстко, без оглядки на стримуючі моральні та правові фактори. Як результат, тотального перезавантаження ситуації не відбудеться. Країна, позбавлена управлінського і політичного контролю, може скотитися в хаос, у порівнянні з яким дефолт як явище буде виглядати найбільш оптимальним варіантом розвитку ситуації. Це сильно нагадує фразу Людовика "після нас - хоч потоп". Хвиля безвладдя змете не тільки діючих політиків, але й пам'ять про колишні авторитети", - вважає експерт.
На думку В.Бали, у пошуках спроб зберегти владу команда Ющенка вдається до найбільш фантастичних і, відповідно, найбільш деструктивних моделей.
"Наступності влади в країні не буде. Однак усі ті моделі, які "обкатують" сьогодні в оточенні Ющенка, занадто фантастичні і не менш жахливо деструктивні. Гіпотетичному фаворитові майбутніх президентських виборів (швидше за все, це Тимошенко) варто б уже зараз привселюдно надати політичні гарантії персонально Ющенкові. Цей крок міг би остудити активність т.зв. "партії війни", а точніше, "групи політичного свавілля" у команді нинішнього Президента", - заявив директор АМС.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас