Банк Японії зберіг ставку без змін на рівні 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг ставку без змін на рівні 0,1%

Валюта
177
Банк Японії на засіданні у вівторок зберіг базову процентну ставку без зміни на рівні 0,1% річних, повідомляє агентство Bloomberg.
Крім того, японський Центробанк прийняв рішення розширити список активів, що приймаються у забезпечення при видачі кредитів ЦБ.
Банк Японії буде з вівторка приймати як забезпечення кредитів муніципальні та урядові облігації, які продаються інвесторам прямо. Подібне рішення збільшить обсяги вільних коштів регіональних банків Японії, які є основним джерелом коштів для малого та середнього бізнесу країни.
На думку представників японських компаній, опитаних під час щоквартального дослідження ЦБ минулого тижня, умови кредитування зараз є найбільш жорсткими за останнє десятиліття. Будь-яке погіршення ситуації на фінансових ринках приведе до поглиблення рецесії в Японії, яка і без того є найгіршою за післявоєнний період, стверджують експерти центрального банку.
Сукупна вартість застав фінкомпаній, що одержали кредити Банку Японії, становила на 31 березня 111 трлн ієн ($1,1 трлн). Рішення ЦБ про розширення списку активів дозволить збільшити цю суму на 5 трлн ієн, говориться в прес-релізі Центробанку.
Економічна ситуація "продовжить погіршуватися", відзначається в повідомленні ЦБ. Темпи скорочення виробництва та експорту будуть помірними, однак компанії уріжуть інвестиції, а падіння рівня заробітної плати змусить споживачів знизити видатки.
Проте представники ЦБ відзначили появу перших ознак того, що криза досягла нижньої точки. Рівень довіри найбільших виробників, як очікується, виросте в другому кварталі. Багато компаній планують збільшити обсяги виробництва, щоб поповнити висохлі складські запаси.
Вартість кредитування в Японії різко впала після того, як у грудні Банк Японії оголосив про програму купівлі банківських активів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас