Безробіття у Китаї може перевищити 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у Китаї може перевищити 14%

Казна та Політика
665
Рівень безробіття в Китаї реально значно вищий, ніж офіційно публіковані дані, вважають експерти з Академії суспільних наук (АСН) Китаю, повідомив у вівторок китайський економічний тижневик "Чжунго цзинцзи чжоукань".
За даними видання, АСН ще в грудні 2008 року оцінювала рівень безробіття в китайських містах в 9,4%, тобто "вище, ніж критичні 7% за міжнародними мірками". Однак у березні 2009 року міністерство трудових ресурсів і соціального забезпечення Китаю повідомило, що безробіття в країні становить 4,2%.
У цей час учені прогнозують безробіття в Китаї в 2009 році на рівні 14,2%, а деякі фахівці стверджують, що "на ділі рівень реального безробіття прихований, він уже перевищив 33%", говориться в статті тижневика.
У ній стверджується, що справжні дані про результати вивчення стану справ не публікуються. Так, Державне статистичне управління КНР уже сім разів, починаючи з 2005 року, проводило обстеження ситуації в сфері безробіття, однак жодного разу результати цього обстеження не стали надбанням гласності.
У публікації відзначається, що в прийнятому в березні плані соціально-економічного розвитку КНР поставлене завдання стримування безробіття на рівні 4,6%. "Підставою для цього, природно, є дані, наведені міністерством трудових ресурсів і соціального забезпечення", - відзначає "Чжунго цзинцзи чжоукань".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас