Криза змушує GM розпродувати колекційні авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза змушує GM розпродувати колекційні авто

251
Американська автомобільна корпорація General Motors оголосила про продаж половини своєї колекції історичних автомобілів. До такого кроку компанію підштовхнули фінансові проблеми, викликані падінням попиту на авто.
В Heritage Center перебуває близько 100 автомобілів, які свідчать про більш, ніж 100-річну історію концерну GM. З початку року General Motors уже виручив від продажу колекційних авто 9 млн. доларів. Це не багато, зважаючи на те, що держава надала компанії кредит на 13 млрд. доларів. Але, за словами керівника Heritage Center, тепер кожний долар на рахунку. Крім того, зменшивши розміри колекції, удасться скоротити витрати на її утримання.
Нагадаємо, обсяг продажів General Motors у світі за минулий рік знизився на 10,8% - до 8,36 млн. автомобілів, при цьому в Північній Америці продажі скоротилися на 21,1%. Через значне зниження попиту в грудні 2008 року корпорація оголосила про тимчасове закриття 20 заводів у США і Канаді.
До теперішнього часу General Motors уже одержала понад 13 млрд. доларів фінансової допомоги від адміністрації президента США Барака Обами в рамках антикризової програми. Керівництво GM заявило, що такої суми недостатньо для втримання концерну на плаву, і що йому можуть знадобитися ще 30 млрд. доларів допомоги.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас