Обама закликав прийняти Туреччину в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав прийняти Туреччину в ЄС

288
Перебуваючи з візитом в Анкарі, президент США Барак Обама підтримав вступ Туреччини в Євросоюз як повноправного члена.
"Входження Туреччини в ЄС розширить і зміцнить Євросоюз", - сказав Обама сьогодні, 6 квітня, виступаючи в турецькому парламенті. Напередодні на неформальному саміті ЄС-США в Празі він також висловився за прийняття Туреччини в Євросоюз, відзначивши, що це стало б сильним сигналом усьому мусульманському світу.
Проте, ця ініціатива Обами не знайшла підтримки в президента Франції Ніколя Саркозі. Він заявив, що завжди був проти вступу Туреччини і залишається на колишній позиції. Французький лідер припустив, що переважна більшість країн ЄС підтримують таку позицію Франції, і в майбутньому Туреччина буде лише привілейованим партнером Європи.
Відзначимо, переговори про вступ Туреччини в ЄС минулому початі в 2005 році. Європейці неодноразово вимагали від мусульманської країни прискорення демократичних реформ.
Однак, незважаючи на протидію деяких країн, за прогнозами експертів, протягом 10-15 років Анкара може стати повноправним членом Євросоюзу.
Нагадаємо, на останньому саміті НАТО Туреччина виступила проти кандидатури прем'єр-міністра Данії Андерса Фог Расмуссена на посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. Зрештою, влада Туреччини погодилася на запропоновану кандидатуру, одержавши натомість низку поступок від самого Расмуссена, а також деяких країн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас