Мінюст: Діяльність колекторів в Україні буде унормована базовим законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст: Діяльність колекторів в Україні буде унормована базовим законом

811
Для унормування діяльності колекторів в Україні буде запропонований базовий закон. Така домовленість була досягнута під час засідання робочої групи з розробки проекту закону про колекторську діяльність, яке відбулося в Міністерстві юстиції за участі міністра юстиції Миколи Оніщука, повідомляє прес-служба міністерства.
З ініціативи колекторських організацій члени робочої групи відмовилися від нормування діяльності колекторів за допомогою внесення змін у чинне законодавство, зокрема в статтю 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", з наступною розробкою ліцензійних умов здійснення колекторської діяльності. Під час засідання перевага була віддана рішенню про розробку базового закону про колекторську діяльність і колекторські організації.
При цьому за основу буде взятий законопроект, розроблений Міністерством юстиції України. Зокрема, позитивний відгук про мінюстівський законопроект надав Національний банк України. Протягом тижня законопроект буде доопрацьований з урахуванням нормопроектних пропозицій колекторських організацій.
Закон буде визначати предмет і принципи колекторської діяльності, поняття "суб'єкт колекторської діяльності" і "колектор", вимоги до них, принципи здійснення колекторської діяльності, права та обов'язки цих суб'єктів. Закон буде містити норми про державну регуляцію колекторської діяльності через механізм ліцензування, а також передбачати необхідність створення Державного реєстру суб'єктів колекторської діяльності.
Планується, що проект закону буде винесений на розгляд Верховної Ради як законодавча ініціатива уряду. Як повідомлялося, домовленості про створення робочої групи були досягнуті 3 березня 2009 року під час зустрічі міністра юстиції Миколи Оніщука із представниками колекторських організацій. Зустріч відбулася з ініціативи Міністерства юстиції та Національного банку України.
У робочу групу ввійшли представники Міністерства юстиції. Зокрема, групу очолив заступник міністра юстиції Леонід Єфименко. Крім того, за пропозицією Національного банку і колекторських організацій у робочу групу включені представники НБУ, Асоціації українських банків і низки організацій, що здійснюють колекторську діяльність.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас