Янукович: У новій угоді з ЄС повинна бути відбита перспектива членства України в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: У новій угоді з ЄС повинна бути відбита перспектива членства України в Євросоюзі

419
У новій поглибленій угоді між Україною і Європейським Союзом повинна бути відбита перспектива членства країни в ЄС, вважає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
"Одним з питань, яке нас хвилює в цій угоді – яким чином ми побачимо європейську перспективу", - заявив він на зустрічі із президентом Європарламенту Хансом Гертом Петтерінгом у понеділок.
При цьому В.Янукович відзначив, що останнім часом відносини між Україною і ЄС значно активізувалися. За його словами, у Партії регіонів сподіваються, що нова поглиблена угода між Україною і ЄС зніме існуючі проблемні питання у взаєминах. Насамперед, мова йде про візовий режим між Україною і ЄС.
При цьому В.Янукович нагадав, що Партія регіонів звернулася до Європейської комісії із проханням розглянути дане питання невідкладно.
Крім того, відзначив він, у Партії регіонів розраховують, що в новій угоді будуть визначені часові рамки створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.
В.Янукович також вважає за необхідне значно активізувати роботу саміту Україна-ЄС на рівні виконавчих органів.
При цьому він висловив стурбованість тим, що між Україною і ЄС значно скоротилися обсяги товарообігу. Зокрема, за його словами, обсяг експорту скоротився більш ніж на 30%, а імпорту більш ніж на 50% і ці обсяги продовжують скорочуватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас