Переговори IBM і Sun Microsystems на грані провалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори IBM і Sun Microsystems на грані провалу

Фондовий ринок
746
Переговори International Business Machines Corp. про купівлю Sun Microsystems Inc. у неділю виявилися на грані провалу, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.
Рада директорів Sun відкинула офіційну пропозицію IBM про купівлю і направила повідомлення про розрив угоди про проведення ексклюзивних переговорів з IBM.
Зі свого боку, IBM у неділю відкликала пропозицію на купівлю Sun. У той же час консультанти, що працюють зі сторонами, продовжують контакти.
Рада директорів Sun розкололася щодо питання про угоду, причому основним питанням є не стільки ціна акцій, скільки умови угоди, що стосуються можливостей IBM відмовитися надалі від угоди. За різними даними, IBM готова заплатити $9,1-9,4 за акцію Sun.
Угода зі злиття з Sun, якщо вона відбудеться, стане найбільшою в історії IBM. Придбання Sun поліпшить конкурентні позиції IBM у порівнянні з Hewlett-Packard у сфері виробництва серверів і дозволить їй збільшити частку на цьому ринку майже до 50% (з нинішніх 32%).
Акції Sun у п'ятницю досягли $8,49, що на 70% вище від цін до повідомлення про заплановану угоду. У випадку зриву угоди ціни можуть знову впасти, тому що на Sun немає поки інших претендентів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас