Банк Японії залишить ставку без змін і збільшить вливання ліквідності у банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії залишить ставку без змін і збільшить вливання ліквідності у банки

Казна та Політика
165
Банк Японії під час засідання 6-7 квітня залишить ключову процентну ставку без змін на рівні 0,1% річних і може збільшити обсяги уливання ліквідності в банки, вважають опитані агентством Bloomberg економісти.
Востаннє Банк Японії знижував процентну ставку в грудні - до 0,1%. До цього наприкінці жовтня японський ЦБ опустив ключову ставку вперше за сім років - з 0,5% до 0,3% річних. Після грудневого скорочення вартості кредитів Центробанк перейшов до підтримки фінсектора шляхом купівлі банківських активів.
У керівництві японського ЦБ намічається розкол. Заступник голови Банку Японії Хірохіде Ямагуті не виключає можливість подальшого зменшення ключової процентної ставки нижче 0,1%, у той час як голова ЦБ Масаакі Сіракава вважає, що такий рівень ставки є "найбільш підходящим" у поточних умовах.
На засіданні будуть обговорюватися також можливості подальшого уливання ліквідності в банки країни. ЦБ уже запустив програми купівлі в банків акцій компаній і субординованого боргу, однак багато експертів відзначають необхідність додаткових заходів.
ВВП Японії скоротився на 5,5% у січні-березні 2009 року в порівнянні з попереднім кварталом і на 20,2% у порівнянні з тим же періодом 2008 року, прогнозують аналітики банку Barclays Capital. Попередній прогноз був кращим майже у два рази: зниження ВВП на 2,8% у порівнянні з попереднім кварталом і на 10,6% за рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас