Черновецький показав доходи від "Правекса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький показав доходи від "Правекса"

Казна та Політика
6057
Мер Києва Леонід Черновецький все-таки оприлюднив декларацію про свої доходи за минулий рік. Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що мер Києва може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, якщо не вкаже повну інформацію про свої доходи. Питання в правоохоронних органів викликали кошти від продажу Правекс-Банку італійському Intesa Sanpaolo за 750 мільйонів доларів. У результаті цієї угоди в декларації мера додалося 261,8 мільйона гривень.
Таким чином, загальна цифра доходів столичного голови склала 268,3 мільйони гривень. Крім прибутку від продажу банку, в 2008 році мерові "накапали" непогані відсотки - 5 мільйонів гривень. У той же час мер забув указати в декларації джерела цих дивідендів. Дивно, але на тлі мільйонних прибутків Черновецький не гидує зарплатою. Ще в 2006 році він готовий був звести власну зарплату до 1 гривні, поки всі кияни не будуть забезпечені житлом. І хоча житлове питання киян не вирішене, торік заробіток глави Київської міськдержадміністрації становив 225 тисяч гривень.
Сам мер володіє нерухомістю в Кіровограді і земельною ділянкою 0,14 гектара під Києвом. Крім того, у власності мера 4 автомобіля. Крім двох Mercedes, його гараж поповнився Rolls-Royce Phantom і ГАЗ-24.
Соратник Черновецького - секретар Київради Олесь Довгий - у минулому році також став мільйонером. Його сукупний заробіток склав 2,2 мільйони гривень. При цьому через касу Київради він одержав лише 123 тисячі гривень зарплати. Інша частина його бюджету - дивіденди і відсотки з банківських рахунків, на які "накапало" 2,1 мільйона гривень. У цілому на рахунках у банках у Довгого зберігається 18,6 мільйона гривень. При цьому живе секретар Київради досить скромно. Згідно з декларацією, Довгий володіє квартирою 45,7 квадратного метра. Транспортний засіб, що використовується ним, - BMW 750.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас