Проблемні банки: хроніка подій (3 квітня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (3 квітня)

8755
Газета "ДЕЛО" з'ясувала, у яких проблемних банках клієнти можуть переказати гроші на рахунок в інший банк і скільки часу для цього знадобиться.
"Надра"
Банк "Надра" перераховує кошти за будь-які послуги на рахунок в іншому банку протягом трьох робочих днів. Так обіцяють у колл-центрі банку. Однак одержати можна буде тільки ті кошти, які прийшли на поточний рахунок після 10 лютого, коли була введена тимчасова адміністрація. Гроші, які відправлялися раніше, заморожені.
У випадку якщо триденний термін виконання зобов'язань клієнтові не підійде, можна скористатися системою грошових переказів. Перекази доходять протягом робочого дня, однак коштують дорожче.
"Київ", Трансбанк та "Родовід"
У банку "Київ" гроші з платіжного доручення відправляють на наступний робочий день. Основна умова: кошти, доступні для платежів, повинні були "зайти" на рахунок після 9 лютого - дати введення тимчасового адміністратора. Такого ж правила діють і в Трансбанку (тимчасова адміністрація введена 28 лютого) і банку "Родовід" (тимчасова адміністрація введена 18 березня).
Послуга переказу грошей у банку "Києві" і Трансбанку не надається. У банку "Родовід" - більш заплутана ситуація. Сервіс WesternUnion теоретично доступний, але далеко не у всіх відділеннях. У колл-центрі банку "Родовід" порадили звернутися в "своє" відділення самостійно і уточнити на місці. "Не у всіх наших офісах доступна послуга переказу грошей. У відділенні вам підкажуть, чи зможуть переказати гроші в такий спосіб", - пояснив співробітник контакт-центра.
"Причорномор'я", "БІГ Енергія" та Одеса-Банк
Незважаючи на те що в банку "Причорномор'я" тимчасова адміністрація введена ще 2 лютого, відтоді ситуація ніяк не змінилася. "У зв'язку з тим, що введено мораторій на виконання всіх зобов'язань банку, поточні рахунки заморожені ф ми не проводимо ніяких платежів", - сухо повідомила дівчина телефоном. Ситуація в банку "БІГ Енергія" дуже схожа з "Причорномор'ям", за винятком того, що адміністратор увійшов зовсім недавно - 16 березня.
Одеса-Банк виявився "секретним об'єктом", що не надає інформацію стороннім людям. "Поки ви не назвете номер рахунку і прізвище, ніякої інформації про діяльність банку я повідомляти не збираюся", - заявила співробітниця оперзали.
Західінкомбанк, "Національний Кредит" і БРР
Клієнтам цих проблемних банків теж потрібно пам'ятати, коли була введена в банки тимчасова адміністрація. Так, у БРР - 23 березня, у Західінкомбанк - 12 лютого, у банку "Національний Кредит" - 19 грудня 2008 року. Якщо гроші надійшли на рахунок після введення тимчасового адміністратора і набрання чинності мораторію на виконання зобов'язань, тоді операція пройде в той же робочий день. А от гроші, які були на рахунку до введення адміністратора, одержати поки не вдасться. Проблемні банки також не працюють із системами грошових переказів.
Укрпромбанк
Укрпромбанк відправляє гроші тільки для тих клієнтів, які підписали так званий "меморандум про співробітництво". Відповідно до цього документа, власник поточного рахунку збільшує оберти в банку, а той, у свою чергу, проводить платежі в точно призначений день, ще й виплачує 10% від середньомісячного залишку на рахунку. "Якщо ви не підписували меморандум у себе у відділенні, тоді платіж просто не пройде", - пояснила співробітниця операційного відділу. А от грошові перекази (MoneyGram) працюють у звичайному режимі і перераховують гроші за півгодини.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас