Литвин пропонує ввести плату за в'їзд в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин пропонує ввести плату за в'їзд в Україну

803
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає за доцільне ввести плату за в'їзд в Україну на пунктах прикордонного пропуску для громадян країн, у тому числі ЄС, які видають платні візи для українців. Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".
"Україна безвізовий режим ввела і нічого із цього не одержує. До речі, перед нашою зустріччю я сьогодні доповідь слухав наших юристів. Я їм запропонував підготувати пропозицію, щоб ввести на пунктах прикордонного пропуску плату за в'їзд – не візовий режим", - сказав В.Литвин.
Він відзначив, що маючи спрощений візовий режим з ЄС, українцям, щоб одержати візу, потрібно піти в посольство, стати в чергу, здати відбитки пальців, заплатити гроші - іноді по 2,5 тис. грн.
Спікер підкреслив, що платний в'їзд повинен бути не тільки для жителів ЄС, але й тих країн, які беруть відповідну плату за візи з українців.
"Щоб це було дзеркальне відбиття. Допустимо, якщо якась країна бере з нас 30 євро, і ми переводимо в гривні за курсом. Це не віза, це не плата за візу, а плата за в'їзд", - сказав він.
У той же час В.Литвин назвав "нереальним" поновлення візового режиму з Європейським Союзом.
За його словами, введення плати за в'їзд вирішило б фінансові проблеми утримання українських посольств за кордоном.
"Сьогодні ми нічого не одержуємо. Більше того, сьогодні ми змушені в 10 країнах скоротити свої представництва, тому що проблема їх утримувати в умовах кризи", - сказав В.Литвин.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас