ФДМ і "Укртатнафта" домовилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ і "Укртатнафта" домовилися

7
Фонду державного майна вдалося домовитися із татарськими акціонерами українсько-татарського ЗАТ «Укртатнафта» про збереження нинішнього керівництва компанії, повідомив журналістам заступник голови ФДМ Сергій Глушко, передає ForUm.
Як повідомляла ВОЛЯ, 17 вересня ФДМ (володіє 43,056 % акцій ЗАТ) не з'явився на збори акціонерів «Укртатнафти», де повинні були бути розглянуті питання про перевибори наглядацької ради та ревізійної комісії, затвердження на посаді в.о. голови правління Сергія Переломи. За неофіційною інформацією, татарська сторона ставила під сумнів необхідність затвердження Переломи на посаді, мотивуючи це показниками роботи Кременчуцького НПЗ, що різко погіршилися за останній час. Так, наприклад, Кременчуцький нафтопереробний завод припинив випуск дизельного палива європейського стандарту EN590, практично цілком переорієнтувавшись на потреби дешевшого українського, а не закордонного ринку. Крім того, татарська сторона також стурбована можливою перспективою втратити свій вплив в "Укртатнафті" у зв'язку зі створенням з ініціативи українського уряду вертикально-інтегрованої компанії «Нафта України» на базі державних пакетів акцій Кременчуцького, Дрогобицького та Надвірнянського нафтопереробних заводів.
Щоб розрядити обстановку, 18 вересня в Києві у ФДМ відбулося засідання наглядацької ради за участі татарських акціонерів, де було прийняте рішення про перехід протягом двох місяців на грошові розрахунки з компаніями, що переробляють на заводі нафту за давальницькими схемами. Крім того, татарська сторона запропонувала обмежити доступ «давальників» до потужностей Кременчуцького НПЗ, щоб збільшити прямі поставки татарської нафти.
По засіданні Глушко завірив журналістів, що обидві сторони вирішили зберегти в.о. голови правління Сергія Перелому на його посаді, хоча затвердити його на постійній посаді можуть тільки збори акціонерів. Як відомо, колишнього фінансового директора «Криворіжсталі» Перелому призначили в «Укртатнафту» за підтримки першого віце-прем'єра Олега Дубини.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас