Експерт: Росія не піде на розширення ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Росія не піде на розширення ГТС України

Енергетика
317
Експерти сумніваються в тому, що Росія дасть згоду на розширення газотранспортних потужностей України.
"У мене немає ілюзій щодо того, що Росія буде зацікавлена саме в розширенні потужності газотранспортної системи України. Стратегія Росії в тому, щоб взяти під управління ГТС України за рахунок створеного газотранспортного консорціуму". Про це під час прес-конференції в агентстві "ІМК" заявив провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
Він нагадав, що спроба створити спільний російсько-український газотранспортний консорціум була зроблена вже в 2003-2004 роках, але Росія та Україна розійшлися в цьому питанні через те, що в них було абсолютно різні точки зору.
"Якщо Росія хотіла бачити цей консорціум структурою для управління всією ГТС України, то Україна це бачила тільки як будівництво додаткових потужностей, зокрема будівництво газопроводу "Богородчани - Ужгород". І хоча Україні вигідно розширювати свої потужності, але від Росії нам такого подарунка не варто очікувати. Це малоймовірно, що Росія піде на проект розширення газотранспортних потужностей України", - відзначив експерт.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас