ФДМУ був позбавлений можливості взяти участь у загальних зборах акціонерів ЗАТ “Укртатнафта” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ був позбавлений можливості взяти участь у загальних зборах акціонерів ЗАТ “Укртатнафта”

54
Фонд державного майна не мав можливості взяти участь у загальних зборах акціонерів ЗАТ “Укртатнафта” 17.09.2002 року через низку важливих причин.
По-перше, пунктом 8 порядку денного загальних зборів передбачалося прийняти установчі документи і внутрішні положення товариства у новій редакції. Проекти нової редакції статуту та положень про спостережну раду, дирекцію та ревізійну комісію були надані до Фонду тільки 16.09.02, тобто за день до проведення зборів. Брак часу позбавив Фонд можливості опрацювати всі ці важливі документи.
По-друге, пунктом 9 порядку денного передбачалося обрати новий склад спостережної ради товариства, до складу якого, у разі участі Фонду у зборах, могли б бути обрані представники корпорації SEAGROUP INTERNATIONAL INC (США) – 9,96% та фірми “Ам РУЗ Трейдінг АГ” (Швейцарія” – 8,336% (один або два), що в свою чергу могло б призвести до зменшення кількості представників держави у спостережній раді та втрати контролю над товариством, оскільки деякі функції загальних зборів акціонерів передані до компетенції спостережної ради.
Окрім того, Фонд державного майна двічі звертався до Верховного суду України з касаційними скаргами на постанови Вищого господарського суду України по справах № 28/198 та 28/199 (лист від 13.08.02 № 10-25-10296) з проханням порушити касаційне провадження, враховуючи особливу складність даних справ з питання володіння вище вказаними компаніями пакетами акцій ЗАТ “Укртатнафта” та важливість їх для економічних інтересів держави. Оскільки і на перше, і на друге звернення до Верховного суду України з касаційними скаргами Фонду було відмовлено у провадженні справи, участь ФДМУ у зборах автоматично означала б признання вище вказаних компаній акционерами товариства, позбавивши Фонд можливості та часу з‘ясувати свої подальші дії з цього питання.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас