Емітенти цінних паперів поки не поспішають розміщувати річну звітність у базі ДКЦПФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Емітенти цінних паперів поки не поспішають розміщувати річну звітність у базі ДКЦПФР

Фондовий ринок
592
Українські емітенти цінних паперів поки не поспішають розміщувати річну регулярну інформацію за 2008 рік у загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії із цінних паперів і фондового ринку, говориться в повідомленні "Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України" (АРІФРУ).
У той же час, АРІФРУ відзначає, що в порівнянні 2008 роком, коли станом на 3 квітня тільки 379 емітентів розмістили річну інформацію, цього року емітенти більш активні.
"Не через панічні настрої, які поширювалися певними компаніями, які працюють на фондовому ринку, емітенти залишаються досить інертними і не зраджують своїй звичці розміщувати інформацію в останній момент", - пояснює заступник директора АРІФРУ Олена Ступак.
АРІФРУ нагадує, що в 2008 році було розміщено 14,378 тис. річних регулярних звітів за 2007 рік.
"Ми очікуємо, що цього року буде розміщено не менше 14 тис. інформацій", - відзначає Ступак.
Директор АРІФРУ Євген Петрик, у свою чергу, відзначив, що цього року АРІФРУ очікує підвищеної активності з боку емітентів у зв'язку із січневими змінами до закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів", які передбачають зрослу відповідальність емітентів за розкриття інформації на фондовому ринку.
"Але ми повністю до цього готові. Враховуючи досвід торік, ми провели оптимізацію програмного комплексу загальнодоступної інформаційної бази даних ДКЦПФР про ринок цінних паперів. Процес розміщення функціонує в автоматичному режимі 7х24 і постійно контролюється нашими фахівцями, які готові оперативно реагувати на будь-які позаштатні ситуації", - додає Петрик.
Як повідомлялося, відповідно до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" і Положенням про розкриття інформації емітентами цінних паперів, емітенти цінних паперів зобов'язані до 30 квітня поточного року розмістити в загальнодоступній інформаційній базі даних ДКЦПФР і оприлюднити в одному з офіційних видань центральних органів влади регулярну інформацію за минулий рік, а також подати її в ДКЦПФР до 1 червня поточного року.
АРІФРУ створене в 1998 році при ДКЦПФР із метою організаційного, технічного і ресурсного забезпечення реалізації повноважень комісії в сфері регулювання ринку цінних паперів і розвитку інфраструктури фондового ринку України. Одним з основних напрямків діяльності АРІФРУ є забезпечення функціонування системи розкриття інформації на фондовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас