Політика Обами відносно банків може привести до списання 1 трлн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика Обами відносно банків може привести до списання 1 трлн дол.

Казна та Політика
588
Американські регулятори можуть примусити банки, включаючи Citigroup Inc. і Wells Fargo & Co., до продажу активів і списання "поганих" кредитів на $1 трлн., повідомляє Bloomberg.
Такий крок приведе до подвоєння втрат кредиторів, заявили в Federal Deposit Insurance Corp. FDIC підрахувала, що в цьому місяці активи банків можуть бути продані лише по 32 цента на долар, що більш ніж в 2 рази менше від раніше зазначеної мінфіном США ціни 84 цента на долар.
Продаж активів став останнім кроком адміністрації Барака Обами з перезапуску американської економіки, порятунок якої вже став найдорожчою програмою в історії. Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер готовий виділити на ці цілі від $500 млрд. до $1 трлн.
Ця програма носить добровільний характер, і уряд сподівається, що банки захочуть продати свої активи для того, щоб розчистити баланси та залучити капітал з боку інвесторів. Найскладніше завдання – визначити справедливу ціну на ці активи, яка б задовольнила банки, інвесторів і уряд, говорять аналітики.
Середня аукціонна вартість іпотечних і комерційних кредитів FDIC склала 56,3 центів на долар на основі 312 угод на суму $1,1 млрд. У той же час, середня вартість аналогічних кредитів, по яких позичальники припинили виплати, склала 32 цента на долар. При цьому, залежно від кредиту, ціни на аукціоні коливалися від 0,02 цента до 101,2 цента на долар.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас