Уряд відмовився від планів забрати у ФДМ управління "Укртелекомом", ОПЗ та "Турбоатомом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відмовився від планів забрати у ФДМ управління "Укртелекомом", ОПЗ та "Турбоатомом"

Фондовий ринок
239
Фонд державного майна (ФДМ) України продовжить законно управляти ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Турбоатом" і ВАТ "Одеський припортовий завод" і низкою інших підприємств і держпакетів акцій завдяки відмові уряду від раніше ухвалених рішень про позбавлення ФДМ права на таке управління, повідомив в.о. глави Фонду Дмитро Парфененко.
"Це технічне рішення, оскільки, фактично, це рішення не були виконано головою ФДМ Валентиною Семенюк", - сказав він після засідання Кабінету міністрів у четвер.
Як повідомлялося, уряд розпорядженнями №817 від 16 травня і №1335 від 17 жовтня 2008 року намагалося передати спершу собі, а потім профільним міністерствам управління державними корпоративними правами "Укртелекома", "Турбоатома" та "Одеського припортового заводу".
До цього переліку входили також держпакети акцій "Азовмашц", Феодосійської суднобудівної компанії "Море", "Меридіана" ім. С.П. Корольова, НДІ електромеханічних приладів, Київського заводу реле та автоматики, Київського мотоциклетного заводу, Науково-виробничого комплексу "Київський завод автоматики ім. Петровского" і "Заводу "Маяк".
Це рішення припиняв своїми указами президент Віктор Ющенко.
Валентина Семенюк, яка конфліктувала з прем'єром покинула посаду глави ФДМ наприкінці грудня 2008 року за рішенням парламенту, а уряд призначив в.о. глави Фонду Парфененко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас