Хмарочос у Бостоні продано вдвічі дешевше, ніж було куплено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хмарочос у Бостоні продано вдвічі дешевше, ніж було куплено

Нерухомість
699
Знаменитий стоповерховий хмарочос "Хенкок плейс" у Бостоні (штат Массачусетс) продано за 660,7 мільйона доларів. Колишній хазяїн будівлі в 2006 році заплатив за неї вдвічі дорожче - 1, 3 мільярди доларів. Новими власниками вежі висотою 240,8 метра, побудованої в 1969-71 роках, стали інвестиційні компанії "Норманді ріл істейт" зі штаб-квартирою в штаті Нью-Джерсі і "Файв майл кепітел". Колишній хазяїн визначної пам'ятки - компанія "Бродвей партнерс" в 2006 році заплатила за вежу вдвічі дорожче - 1,3 мільярди доларів, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Доля будівлі Бостона, яку найчастіше фотографують, наочно відбиває вкрай несприятливу ситуацію на ринку нерухомості США. Бум 2005-2007 років обумовив легкий доступ інвесторів до позикового капіталу. Здебільшого підприємці виплачували за будівлі астрономічні суми, на 80% з позикових коштів, розраховуючи, що зростання цін продовжиться і дозволить їм збути або здати в оренду нерухомість за вищими розцінками і з лишком окупити витрати. Однак криза 2008 року в сфері іпотечних кредитів привів до паралічу кредитної системи США, скорочення тарифів на оренду і продаж приміщень. Її власники перестали одержувати досить доходів для повернення початкових кредитів і змушені продавати нерухомість за безцінь.
У січні "Бродвей партнерс" оголосила себе нездатною виконувати зобов'язання перед кредиторами. Почався процес відчуження власності за борги. Їх завчасно скупили "Норманді ріл істейт" і "Файв майл кепітел". На аукціоні вони були єдиними претендентами на купівлю "Хенкок плейс".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас