Газпром дасть Туреччині газ через "Блакитний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром дасть Туреччині газ через "Блакитний потік"

Енергетика
302
ВАТ "Газпром" збільшить подачу газу по газопроводу "Блакитний потік" для компенсації скорочення поставок газу в Туреччину через аварію в Придністров'ї.
Про це УНІАН повідомили в управління інформації ВАТ "Газпром".
"У результаті розриву на магістральному газопроводі "Ананьєв - Тирасполь - Ізмаїл", що відбувся 1 квітня поблизу міста Тирасполя в Придністров'ї, тимчасово скорочена подача російського газу через територію Молдови в напрямку балканських держав. Обсяг скорочення становить приблизно 40%. Подача газу здійснюється по паралельних газопроводах", - відзначається в повідомленні.
"Газпром" збільшить подачу газу по газопроводу "Блакитний потік" для компенсації скорочення поставок газу в Туреччину. Постачання газу в Румунію, Болгарію, Македонію і Грецію будуть продовжені в колишніх обсягах по балканському коридору.
Як повідомляв УНІАН, подача російського газу споживачам на Балканах була тимчасово припинена через аварію, що трапилася в середу вранці на транзитному газопроводі під Тирасполем. Приблизно о 6:30 мск недалеко від Тирасполя відбувся розрив магістрального газопроводу "Ананьєв - Одеса - Ізмаїл" із загорянням газу. Аварія відбулася на ділянці газопроводу в полі біля села Кіцкани на правом березі Дністра.
Жертв і руйнувань немає. На місці події ведуться аварійні роботи.
Уряд Молдови в середу підтвердив факт вибуху на газопроводі в Придністров'ї. "Я можу підтвердити, що на газопроводі біля Тирасполя був вибух", - сказав прес-секретар уряду Молдови Віталій Кондрацький.
За його словами, причини вибуху технічні і про тероризм не йдеться. Прем'єр-міністр Зінаїда Гречана збирає держкомісію з надзвичайних ситуацій для розслідування причин вибуху, сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас