Мінекономіки: Кабмін почне рекапіталізацію з двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Кабмін почне рекапіталізацію з двох банків

2806
Уряд України почне програму рекапіталізації кредитно-фінансових установ за рахунок коштів державного бюджету із двох банків, повідомляється на веб-сайті Міністерства економіки.
"Уже найближчим часом уряд викупить не менш ніж 50% плюс 1 акція і капіталізує перші два комерційні банки та почне процес їх оздоровлення. Першими це відчують вкладники, яким почнуть повертати гроші з депозитних рахунків. Острівець за острівцем ми відновимо нормальну роботу банківської системи і подолаємо кредитний колапс", - вказується в повідомленні з посиланням на голову Мінекономіки Богдана Данилишина.
Як повідомлялося, про намір одержати підтримку від держави в питанні збільшення капіталу вже заявили банк "Київ", Укрпромбанк, банк "Надра", "Родовід Банк", "Укргазбанк", банк "Фінанси та Кредит" (усі - Київ) і "Імексбанк" (Одеса).
Україна планує виділити з держбюджету 44 мільярди гривень (5,7 мільярда доларів, або близько 2-3% ВВП) на рекапіталізацію найбільших банків. За оцінкою заступника голови Національного банку України Олександра Савченка, підтримка може бути надана 10-15 найбільшим кредитно-фінансовим установам: перші банки можуть одержати допомогу вже протягом місяця.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас