У Харкові затриманий шахрай-іноземець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові затриманий шахрай-іноземець

Кримінал
396
Співробітники міліції 24 березня затримали в Харкові громадянина Німеччини 1964 року народження, підозрюваного в шахрайстві.
Про це говориться в повідомленні центру зв'язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.
Згідно з повідомленням, 6 березня в чергову частину Дзержинського райвідділу міліції Харкова надійшло повідомлення від жительки міста про те, що малознайомий громадянин Німеччини шахрайським шляхом заволодів її коштами в сумі 1,2 тисячі євро.
Протягом наступного тижня в райвідділ надійшло ще кілька схожих заяв. Правоохоронці встановили, що всі заявники постраждали від однієї людини. Схема злочину була у всіх випадках однаковою.
Чоловік знайомився з наміченою жертвою, представляючись Девідом Баєром, генерал-майором, військовим аташе Єврокомісії. Протягом 1-2 місяців він установлював з потерпілими дружні відносини і пропонував роботу за кордоном.
Люди погоджувалися і віддавали йому гроші нібито на оформлення всіх необхідних документів. Деяким зі своїх жертв чоловік пропонував купити його автомобіль. Строк шахрайства тривав від 1 до 3 місяців.
"Коли Девід розумів, що з людини вже нема чого брати, він припиняв з нею усі контакти", - сказано в повідомленні.
За даними міліції, у цей час доведено 9 епізодів шахрайства за участі затриманого на загальну суму близько 30 тисяч євро.
Слідчий відділ Дзержинського райвідділу міліції порушив відносно затриманого кримінальну справу за частиною 2 статті 190 КК (шахрайство). Ведеться слідство.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас