Меркель: Перед прийняттям додаткових антикризових заходів необхідно виконати вже узгоджені кроки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Перед прийняттям додаткових антикризових заходів необхідно виконати вже узгоджені кроки

Казна та Політика
219
На саміті "групи двадцяти" у Лондоні можуть бути ухвалені рішення про подальші заходи щодо стимулювання економіки, заявила перед відльотом у Лондон канцлер ФРН Ангела Меркель на зустрічі з журналістами в Берліні.
"Я не виключаю, що це буде головна тема саміту", - сказала вона, підкресливши, що "ми, на нашу думку, внесли (у цю справу) величезний внесок".
При цьому вона відзначила, що вже погоджені заходи щодо стимулювання економіки повинні бути виконані перш, ніж почнеться розгляд питання про необхідність додаткової стимуляції.
У середу Німеччина приєдналася до Франції, вимагаючи вжити жорстких заходів і не погоджуватися на компроміс із лідерами "групи двадцяти", підкресливши труднощі в узгодженні антикризових заходів і закликаючи посилити регулювання світової економіки.
Європа виступає за жорсткість регулювання, а не введення нових фінансових стимулюючих заходів.
Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що не бажає бути зв'язаним "неправильними компромісами" саміту, який почнеться в четвер. Меркель підтримала Н.Саркозі і заявила, що необхідна впевненість, що саміт зможе прийняти конкретні рішення.
"Я не збираюся асоціювати себе із самітом, який закінчиться підписанням документа, повного неправильних компромісів, і не вирішить тих питань, які стосуються нас. А на сьогодні твердої згоди (сторін) нема", - заявив Саркозі в інтерв'ю радіоканалу "Франс 1". "Співбесіди тривають, проекти на столі, але якщо стан справ, що склався на сьогоднішній день, збережеться - це не влаштує ні Францію, ні Німеччину", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас