СП: Перегляду декларації щодо ГТС не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Перегляду декларації щодо ГТС не буде

Енергетика
457
Ревізії домовленостей між Україною і ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи не передбачається.
Про це заявив уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба глави держави.
"Необхідність модернізації української ГТС не ставиться під сумнів. Російсько-німецькі переговори з питань енергетичної безпеки підтвердили факт, що ні Німеччина, ні Росія не збираються проводити ревізію домовленостей між Україною і Європейським союзом щодо модернізації української газотранспортної системи", - сказав він.
За словами Соколовського, канцлер Німеччини Ангела Меркель "фактично підтримала концептуальну позицію" президента України Віктора Ющенка щодо підвищення рівня міжнародної і національної енергетичної безпеки, зокрема, шляхом деполітизації енергоринку та установлення взаємовигідного балансу інтересів між споживачами, транзитерами і постачальниками енергоресурсів, включаючи ключового гравця - Російську Федерацію.
На думку Соколовського, у позиції німецької сторони прослідковується національний прагматизм - її цікавлять надійні, прозорі, гарантовані та оптимальні за витратами поставки газу в Німеччину і Європу. Він також нагадав про один з базових підходів глави української держави в трирічному переговорному процесі: російська сторона є важливим і бажаним партнером у питаннях модернізації української ГТС відповідно до процедур, вимог і цілей, зафіксованих в спільній декларації, підписаній 23 березня 2009 року представниками України, Єврокомісії і міжнародних фінансових інституцій.
"Нам потрібно зосередитися на виконанні декларації. Робота в цьому напрямку активно здійснюється і українською, і європейською стороною", - відзначив Соколовський. Він також повідомив, що вчора в Києві відбулися чергові консультації за участі делегації Європейської комісії, де розглядалося питання шляхів реалізації домовленостей, зафіксованих в декларації.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас