Політолог: Призначення президентських виборів на 25 жовтня провокує главу держави на розпуск ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Призначення президентських виборів на 25 жовтня провокує главу держави на розпуск ВР

1713
Призначення президентських виборів на 25 жовтня провокує главу держави на розпуск Верховної Ради. Таку думку висловив політолог Андрій Єрмолаєв.
"На мій погляд, форсування призначення дати президентських виборів відкриває дорогу для призначення дати дострокових парламентських виборів. Я не виключаю, що дата дострокових парламентських виборів буде позначена точно так, як і позначена дата президентських виборів. Тоді цілком можливо, що вже у вересні у нас відбудуться парламентські вибори. Враховуючи, що сьогодні ВР пішла в атаку на Президента України Віктора Ющенка, призначивши вибори не на 17 січня 2010 р., а на 25 жовтня 2009 р., цілком можливо, що В.Ющенко зробить у відповідь заходи, що буде виражено в призначенні дострокових парламентських виборів. У сухому залишку ми матимемо одночасну парламентсько-президентську кампанію восени поточного року", - сказав А.Єрмолаєв.
У свою чергу директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко не виключив, що президент може піти на розпуск Верховної Ради. "На сьогоднішній день указ Президента про розпуск парламенту ніхто не скасовував - його дія призупинена", - нагадав політолог. В той же час він вважає, що главі держави буде у такому разі складно пояснити виборцям чому він розпустив парламент.
При цьому К.Бондаренко висловив упевненість, що В.Ющенко намагатиметься оскаржити сьогоднішнє рішення Верховної Ради в Конституційному суді. Проте, політолог переконаний, що у глави держави небагато шансів добитися в КСУ позитивного для себе рішення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас