Безробіття в єврозоні у лютому виросло до 8,5% - максимуму з 2006 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в єврозоні у лютому виросло до 8,5% - максимуму з 2006 року

196
Безробіття в країнах єврозони в лютому виросло до 8,5% - максимального рівня із травня 2006 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Статистичного управління Європейського союзу.
Згідно з переглянутими даними, у січні безробіття склало 8,3%, а не 8,2%, як повідомлялося раніше.
Аналітики очікували підвищення цього показника до 8,3% з оголошеного раніше рівня.
Багато європейських компаній скорочують робочі місця, обсяги виробництва та інвестицій в умовах зниження на їхні товари і послуги на тлі глобального економічного спаду. Згідно із прогнозом Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), ВВП 30 країн, що входять у цю організацію, скоротиться цього року на 4,3%, що стане максимальним падінням за 50 років.
"Темпи зростання безробіття в єврозоні як і раніше викликають серйозне занепокоєння, - відзначає економіст Capital Economics Ltd. у Лондоні Дженіфер Маккеоун. - Спад на ринку праці вже є найсерйознішим за всю історію регіону". На думку Д.Маккеоун, ситуація на цьому ринку продовжить погіршуватися.
Лідери країн G20 зберуться в четвер у Лондоні на саміт, у рамках якого будуть обговорюватися питання виводу глобальної економіки із кризи. Європейські країни, які прагнуть тримати під контролем свій бюджет, пручаються політиці США, що закликають збільшити обсяги державних видатків на підтримку економіки.
Ділова активність у виробничому секторі єврозони знизилася в березні більш значно, ніж очікували експерти, на тлі скорочення обсягів експорту і погіршення довіри інвесторів до економіки країни.
У Німеччині безробіття росте вже п'ять місяців підряд, у березні воно досягло 8,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас