Договір з ЄБРР про купівлю акцій Parex banka може бути підписаний 16 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір з ЄБРР про купівлю акцій Parex banka може бути підписаний 16 квітня

388
Договір про входження Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у статутний капітал латвійського Parex banka може бути підписаний 16 квітня, повідомив журналістам прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс.
Уряд у вівторок домовився про позицію Латвії на переговорах з ЄБРР, а також про умови, на яких ЄБРР стане міноритарним акціонером Parex bankа, відзначив прем'єр.
Згідно з договором, ЄБРР може придбати 25% плюс одну акцію Parex banka.
Прем'єр відмовився розкрити умови угоди, відзначивши, що вони конфіденційні і до укладання договору не можуть бути оголошені.
Як повідомлялося раніше, ЄБРР готовий вкласти в латвійський Parex bankа 100 млн євро і 24 березня уряд Латвії принципово домовився про участь ЄБРР у статутному капіталі Parex bankа.
У середині жовтня 2008 року почався відтік вкладів з Parex banka, після чого він звернувся до влади Латвії за допомогою в подоланні фінансових проблем. Уряд 5 грудня підписав угоду з найбільшими акціонерами банку Валерієм Каргіним і Віктором Красовицьким про передачу державі 84,83% акцій. Решта 15,17% акцій перебувають у власності міноритаріїв. Уряд розраховує знайти для банку стратегічного інвестора.
Parex banka - другий за розміром активів банк у Латвії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас