"Нафтогаз": Транзит газу на Балкани скорочений на 40% через вибух у Придністров'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Транзит газу на Балкани скорочений на 40% через вибух у Придністров'ї

Енергетика
844
Транзит природного газу в балканські країни триває, однак у зменшених обсягах через вибух одного з газопроводів у Придністров'ї, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова прес-центру Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Валентин Землянський.
"Транзит на Балкани повністю не припинений, як повідомили деякі ЗМІ, тому що газопровід у Придністров'ї - лише один із трьох, що забезпечують його. Але він скорочений у перерахуванні на добові обсяги прокачування з 40 млн куб. м до 24 млн куб. м", - сказав він.
В.Землянський підкреслив, що "Нафтогаз" уживає всі зусилля, щоб максимально збільшити обсяги транзиту і компенсувати його падіння через аварію в Придністров'ї.
"Однак, на жаль, повністю відновити обсяги транзиту буде можливо лише після ремонту газопроводу в Придністров'ї", - відзначив голова прес-центру НАК.
Як повідомлялося, у Придністров'ї о 5:35 на відстані декількох кілометрів від Тирасполя - у полі між селом Кицкани, що знаходиться на правому березі Дністра, і селом Киркаешти на лівому березі Дністра відбувся вибух на газопроводі діаметром 1200 мм, який перебуває на глибині 2 метра. На місці вибуху утворилася вирва розмірами приблизно 10 на 10 метрів.
Газопровід у цей час продовжує горіти, полум'я видно за кілька кілометрів, у тому числі з багатоповерхових будинків Тирасполя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас