Нацбанк підбив підсумки продажів доларів для боржників банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підбив підсумки продажів доларів для боржників банків

1798
Банківський регулятор вважає, що продажі валюти для позичальників банків зміцнили національну валюту, повідомляється на сайті НБУ.
Національний банк підбив підсумки першого місяця продажу валюти за пільговим курсом для позичальників банків. 27 лютого 2009 р. був проведений перший подібний аукціон, усього було проведено 7 аукціонів.
За даними НБУ, тільки за березень було продано 227 млн. дол. і 1,8 млн. євро. Іноземна валюта продавалася набагато дешевше, ніж вона коштує в обмінних пунктах. Так, американський долар коштував 7,8 грн. Євро продавали поки тільки два рази, на одному аукціоні - по 9,97 грн., на іншому - по 10,66 грн.
"Проведення цих аукціонів зменшило дефіцит іноземної валюти, що привело до зміцнення курсу гривні", - пишуть НБУ. За даними регулятора, за березень на міжбанківському ринку гривня зміцнилася на 2,1%, на готівковому - на 2,6%.
Оптимізм чиновників розділяють і банкіри. "Аукціони НБУ, де продавалися долари по 7,8 гривень, знизили нервозність у населення. Раніше виходило, що мільйони людей бігають по банках і намагаються купити долари для чергового платежу по кредиту", - заявив голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас