Австралійський банк Macquarie Group скорочує премії співробітникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський банк Macquarie Group скорочує премії співробітникам

160
Найбільший інвестбанк Австралії Macquarie Group Ltd. скоротить грошові премії 300 топ-менеджерам у рамках зусиль зі збереження капіталу і "заспокоєння" інвесторів після падіння вартості його акцій в 2008 році на більш ніж 60%, повідомляє Bloomberg.
Виконавчий директор фінансової групи Ніколас Мур, що одержав у минулому фінансовому році $14 млн., уточнив, що грошова складова в частці прибутку знизиться з колишніх 70% до 45%.
Вплинув на прийняття цього рішення і уряд Австралії, який прагне обмежити зарплати та вихідні допомоги керівникам фінансових компаній на тлі гнівної реакції громадськості та інвесторів із цього приводу.
Macquarie Group називають у країні "Фабрикою мільйонерів" за те, що в останні 16 років банк забезпечував безперервне зростання доходів своїм акціонерам, але в нинішніх економічних умовах змушений знижувати видатки. Так, наприкінці вересня минулого року було ухвалено рішення про скорочення 1 тис. робочих місць.
Виконавчий директор австралійської асоціації акціонерів Стюарт Уілсон відзначив, що його організація розглядає виплати в Macquarie як "надмірні і такі, що погано узгоджуються з інтересами акціонерів".
Торік цінні папери Macquarie знецінилися на 62%, а з моменту їх найвищої вартості в травні 2007 року втратили 74%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас