Індекс MSCI Emerging Markets показав у понеділок найрізкіше падіння з листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс MSCI Emerging Markets показав у понеділок найрізкіше падіння з листопада

Фондовий ринок
200
Ринки акцій emerging markets пережили в понеділок найрізкіше падіння за 4 місяці після того, як міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що деяким банкам знадобиться додаткова допомога. Це знову підсилило побоювання щодо поглиблення світової рецесії.
Зведений індекс MSCI Emerging Markets упав на 5%, до 561,68 пункту, що стало найбільшим його зниженням з початку листопада, повідомило агентство Bloomberg. Це падіння скоротило приріст індексу з початку березня, що у цілому був дуже успішним для ринків акцій у світі, до 12%.
Найшвидше падали в понеділок акції фінансових компаній і банків.
У Росії в понеділок індекс РТС упав до 682,91 пункту (-5,3%), індекс ММВБ - до 763,36 пункту (-6,4%) через зрослі продажі на тлі негативної динаміки світових фондових майданчиків і нафти, у лідерах зниження також виступали банківські папери.
У Катарі акції знизилися на 5,7%, бразильська Bovespa втратила 3%, індекс Бомбейской біржі - 4,8%.
"Схоже, ралі на підвищенні апетиту до ризику, що ми спостерігали останні декілька тижнів, нарешті втрачає потенціал", - говорить керівник відділу економіки emerging market Royal Bank of Scotland Group у Лондоні Тімоті Еш.
Приплив коштів у фонди акцій emerging market на тижні, що закінчився 25 березня, виріс до максимального з початку року рівня, свідчать дані дослідницької фірми EPFR Global.
У фонди, насамперед у Бразилію, Росію та інших країн-виробників сировини, прийшло за тиждень $2,3 млрд, з початку року нетто-приплив склав $2,03 млрд.
Гіршими ринками emerging markets цього року стали Коста Ріка, Нігерія, Сербія, Катар, Боснія, а також Україна і Казахстан.
Український індекс ПФТС упав з початку року на 26%, індекс Казахстанської фондової біржі - на 28%, що було пов'язано з девальвацією національних валют, проблемами в банківському секторі та обмеженнями, введеними владою на рух капіталу.
У США в понеділок індекс S&P 500 знизився на 3,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас